Quantcast

Problem with Boxxer WC

Discussion in 'Downhill & Freeride' started by GekoES, Mar 9, 2014.

  1. GekoES Member

    Rep  |  Likes:
    0   |   0
    Joined:
    Oct 16, 2012
    Messages:
    83
    Location:
    Spain
    Hi everyone, I have a problem with a "clonk" noise and a tiny play feel on the right leg of my fork when it is compressed.

    I opened it and discovered this:



    Is this normal? If not, can it be fixed? I dont have a tool to remove the circlip at this moment and I am a bit worried :(
    #1
  2. 92SE-R Member

    Rep  |  Likes:
    0   |   0
    Joined:
    Feb 5, 2004
    Messages:
    189
    Location:
    San Diego, CA
    Your rebound damper head glide ring might have fallen off or broke.
    #2
  3. GekoES Member

    Rep  |  Likes:
    0   |   0
    Joined:
    Oct 16, 2012
    Messages:
    83
    Location:
    Spain
    Thank you for the answer, does that piece come in the service kits? Is it like a seal or something like that?

    By the way, the adjustments still work perfectly and the fork works normally, but it sounds like "clonk" when i push it and has some play in the right leg.
    Last edited: Mar 9, 2014
    #3
  4. gnarbar New Member

    Rep  |  Likes:
    0   |   0
    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    134
    Problem relates to owning a WC.

    Needs moar DVO.
    #4
  5. 92SE-R Member

    Rep  |  Likes:
    0   |   0
    Joined:
    Feb 5, 2004
    Messages:
    189
    Location:
    San Diego, CA
    Yup in rebuild kit
    #5
  6. GekoES Member

    Rep  |  Likes:
    0   |   0
    Joined:
    Oct 16, 2012
    Messages:
    83
    Location:
    Spain
    Ok, thank you :thumb:
    #6
  7. GekoES Member

    Rep  |  Likes:
    0   |   0
    Joined:
    Oct 16, 2012
    Messages:
    83
    Location:
    Spain
    I don't know, I unmounted the damper and it looks fine:



    Some people told me that this "issue" is normal with Boxxers, and it is related with how the oil moves through the damping system, but it just doesn't seems right.

    It is a 2010 by the way.

    EDIT: I just discovered this:



    The white zone is like 7cm long and its a bit rough, is this normal?
    Last edited: Mar 11, 2014
    #7